2016/04/23

Žemaičių blynai su faršu





Reikės:

  • 400g faršo;
  • 1 dielio svogūno;
  • 16 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • 4 v. šaukštų bulvių krakmolo;
  • 4 v. šaukštų miltų;
  • druskos;
  • pipirų.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplaukite bulves ir išvirkite jas su lupenomis. 
  2. Kol buvlės atvės, pasiruoškite įdarą. Apkepkite faršą su smulkiai pjaustytais svogūnu, druska bei pipirais.
  3. Sumalkite jas ir sumaišykite su 2 kiaušiniais, 4v šaukštais miltų ir 4 v. šaukštais krakmolo,
  4. Iš tešlos formuokite blynelius, į jų vidų dėkite iškepto faršo. Suformuotą blynelį apvoliokite miltuose.
  5. Žemaičius kepkite įkaitintame aliejuje.


Skanaus ir Iki pasimatymo!